23
Mar
09

Invandrare och eller rashat

Ibland kan man faktiskt förstå hur en främlingsfientlighet uppstår. Jag hörde talas om en liten kille som satt hos sin granne och grät på grund av att klasskamraterna var elaka mot honom. Han fick höra att han skulle hålla käften och lyda dem för det här var deras land. Fy sjutton kan man tycka, vilket rashat, invandrarna har ju rätt att vara här och vi svenskar ska inte trackasera dem.

Men nu var det ju inte så. Killen som satt och grät är blond och född här i Sverige av svenska föräldrar, de som retade och var elaka mot honom är invandrarbarn. I skolan är det 59 elever och av dessa är det 12 som är svenskar från början. Resten är invandrare.

Invandrarbarnen har helt tagit över och hotar, trackasserar och mobbar sina klasskamrater som är av svenskt ursprung. Man skulle kunna tro att det här är ett storstadsproblem, men detta är inte i en storstad utan i en liten byhåla i mellansverige.

Ett problem till är det svenska språket. Det håller helt på att försvinna även bland de svenska barnen. De är tvugna att ta efter och snacka samma blandsvenska som invandrarbarnen gör annars blir de mobbade för det också. Barnen har svårt att prata riktig svenska när de kommer hem.

Jo, jag förstår att det uppstår främlingsfientlighet och rashat.

Annonser

0 Responses to “Invandrare och eller rashat”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


mars 2009
M T O T F L S
« Maj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Senaste kommentarer

Annonser

%d bloggare gillar detta: