03
Maj
08

Valborgsmässofirande

Jaha, då var den här högtiden till ända och som vanligt har press och tidningar fått massor att rapportera om. Våld och fylla, misshandel och nedskräpning. Vi svenskar verkar inte kunna ha roligt utan att förstöra både för oss själva och omgivningen. Det värsta är att dessa ”vandaler” anser sig ha haft kul. De känner aldrig någon ånger när vaknar dagen efter. Ju fullare de har varit, ju mer de har glömt, desto roligare har de haft.

Stökigt valborgsfirande runt om i landet (DN)

Jag tillhör nog en konstig skara. Jag gillar att komma ihåg vad jag gjort och sagt. Jag tar mig gärna något glas vin och en god Single Malt. Jag kan gärna avrunda allt med en Tequila eller en Irish coffee. Det händer även att jag känner mig lite lagom rund under fötterna. De gånger jag har blivit så berusad att jag inte minns är lätträknade. Det har hänt och det är inget jag är stolt över. Roligast har man om man kan minnas allt det roliga som hänt, alla kul personer man träffat och pratat med. Minnas den där söta pojken man dansade en trevlig tryckare med. Då har det varit en lyckad fest.

Jag kan inte förstå hur dessa misslyckade personer kan anse sig ha haft kul när de inte kan komma ihåg vad som hände. Jag förstår inte heller att de kan anse det som en lyckad tillställning när de inte kommer ihåg hur de hamnade i fyllecellen eller på tillnyktringsenheten.

Den unga tjej eller kille som EN gång råkar ut för en sådan sak, men tar lärdom av det och som tycker det är skämsigt och ångrar sig, den personen kan jag förstå. Däremot anser jag att det dravel till folk som gång efter annan super sig så fulla att de totalt missköter sig och inte har en aning om det dagen efter, inte är värda det arbete och de resurser som samhället lägger ner på dem.

Jag har under de år jag levt varit berusad mer än en gång. Ska jag vara ärlig, och det ska jag, så har det hänt många gånger. Men jag har bara en enda gång blivit så full att jag dagen efter inte riktigt kom ihåg vad som hänt under kvällen. Det tog ett par dagar innan allt sakta kom tillbaka, med hjälp av mina vänner som jag intervjuade ordentligt för att få reda på vad som hänt. Jag hade tappat cirka en timme av kvällens händelser. Med andra ord så har jag varit med om det. Många gånger så borde jag nog ha glömt vad som hänt, med tanke på mängden av intagen alkohol, men inte då.

Jag misstänker att alla dessa, som säger sig ha glömt allt som hänt kvällen innan, säger detta eftersom de skäms för vad de gjort. Vad jag däremot inte förstår är att de sedan går och gör om allt igen och igen och igen helg efter helg.

Skulle det inte kunna bli en bra läxa om de första gången de blev intagna fick en varning och en natts tjänstgöring på en tillnyktringsenhet. Andra gången det hände kan de få en vecka i fängelse och tre helgnätters tjänstgöring på en tillnyktringsenhet. Tredje gången skulle kunna ge en månad i fängelse och indraget körkort/korkortslicens på 6 månader. Om det sedan händer fler gånger borde straffet vara rejält kännbart. Förutom ovanstående ”straff” skulle de få betala kostnaden av de insatser som samhället har fått ställa upp med. Antingen i reda pengar eller genom samhällstjänst.

De ”stackars” ungdomar som har det gott ställt, där pappa och mamma kan skyffla in pengar utan problem, skulle bli undantagna pengastraff. Det skulle vara alldeles för lindrigt för dem. De ”stackarna” skulle absolut få göra samhällstjänst. Och då menar jag inte plocka skräp längs dikesrenarna utan riktig nyttig och välbehövlig tjänst.

http://www.kingmagazine.se/king/default.aspx?id=16743&article=31851

Förbjud inte spriten
utan ge de som inte kan sköta sig möjligheter att
lära sig ha glädje av den i stället.


0 Responses to “Valborgsmässofirande”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


maj 2008
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Senaste kommentarer


%d bloggare gillar detta: