27
Apr
08

Norge, JAS och arbetsmarknadspolitiska åtgärder

Sverige ska tydligen utveckla ett nytt JAS-plan och Norge är intresserade av att köpa detta plan OM Sverige också kommer att använda det.

Regeringsbeslutet innebär att om norrmännen väljer super-Jas så lovar Sverige att flyga samma version av planet, enligt SvD:s källor.

Är norrmännen rädda för att använda planet? Tror de att planet blir bättre om vi svenskar också lovar att använda det?

Jag har i min enfald trott att norrmännen kommit över storebrorskomplexet gentemot Sverige. Men tydligen har jag trott för mycket om norrmännen. De verkar fortfarande vara lite småängsliga inför oss i grannlandet och att vi kanske skulle lura dem att använda något som inte är lika bra som vi själva använder.

I och för sig så är man alltid sig själv närmast och smartast vore ju att behålla det bästa själv. Men det tror jag inte gäller krigsmateriel i dagens värld. För nog har vi väl kommit så långt att vi inte kommer att kriga mot Norge? Vi är väl ändå så smarta att vi ser till att våra ”allierade” och grannar har lika bra om inte så att de i ett eventuellt krisläge skulle kunna hjälpa till att försvara våra gränser.

Många ”antimänniskor” kommer att opponera sig mot att Sverige ska utveckla och bygga något som kan användas i krig. Men jag tycker det verkar vara en bra arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Projektet kommer att vidmakthålla en massa jobbtillfällen samtidigt som det i längden kanske kan inbringa lite pengar till statskassan. Helt perfekt och mycket mer effektivt än att bara slänga in pengar i många andra åtgärder. Åtgärder som inte på något sätt kan göras inkomstbringande.

Arbetspolitiska åtgärder är oftast ett sätt att ta pengar ur ett annat fack i samma plånbok och lura sig själv att man sparar pengar.

Annonser

0 Responses to “Norge, JAS och arbetsmarknadspolitiska åtgärder”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


april 2008
M T O T F L S
    Maj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Senaste kommentarer

Annonser

%d bloggare gillar detta: